Coronamaatregelen Gouweslag

Vanaf 19 mei 2021 zijn er de laatste wijzigingen ten aanzien van het coronabeleid van kracht geworden vanuit de overheid. We proberen bij Gouweslag zo goed mogelijk door te sporten. Echter, om dit mogelijk te maken zijn er enkele grote veranderingen die op deze pagina uitgelegd worden.

In grote lijnen zijn er de volgende wijzigingen:

 1.     Bij enige vorm van klachten die passen bij Covid-19, blijf je thuis. Geen uitzonderingen.
 2.     Vooraf aanmelden via de Woosh! app is verplicht. Kom je niet, meld je dan op tijd af zodat iemand anders jouw plek kan reserveren.
 3.     Je moet je voor elke speelavond apart inschrijven, elke week opnieuw.
 4.     Er is een maximum aantal plaatsen per speelavond beschikbaar.
 5.     Hygiëne is cruciaal. Dat betekent bijvoorbeeld shuttles maar één wedstrijd gebruiken, veel handen wassen en afstand houden van elkaar.
 6.     Je tekent de aanwezigheidslijst wanneer je binnenkomt i.v.m. eventueel bron- en contactonderzoek.
 7.     Als je positief besmet bent met het coronavirus en je bent de afgelopen 10 dagen komen spelen bij Gouweslag, meldt dit dan bij het bestuur via bestuur@gouweslag.nl

Sinds 19 mei geldt dat alleen de jeugdspelers onder de 18 jaar normaal spelcontact mogen hebben. De jeugdspelers hoeven tijdens trainingen geen 1,5 meter afstand te houden tot de andere spelers. Voor alle spelers boven de 18 jaar geldt dat er te allen tijde 1,5 meter afstand moet worden gehouden binnen én buiten de baan.

Wij hopen dat wij ondanks Corona de komende tijd toch met elkaar kunnen blijven genieten van een potje badminton. Laten we met elkaar aan de regels houden, zodat we als vereniging de zaal open kunnen blijven stellen. Lees daarom alle informatie op deze pagina goed door als je komt badmintonnen.

Maximum aantal speelplekken per speelavond

Vanaf 19 mei hebben we per speelavond een beperkt aantal plekken beschikbaar voor senioren.

Maandagavond, 20:00 – 22:00, Dick-van-Dijkhal, 0 mensen i.v.m. vaccinatielocatie

Woensdagavond, 20:05 – 22:30, de Mammoet plek, 30 mensen. (8 banen + 14 aan de kant)

Vrijdagavond, 20:05 – 23:00, de Zebra, 30 mensen. (10 banen + 10 aan de kant)

Dinsdagavond, 20:00-21:30, aparte inschrijving voor trainingsavond. maximaal 30 mensen, i.v.m. einde seizoen gestopt

Vooraf aanmelden via Woosh! verplicht

Om ervoor te zorgen dat er op de speellocatie nooit meer dan 30 mensen zijn, is het verplicht om je vooraf aan te melden via de Woosh! app. Voor elke speelavond moet je je opnieuw inschrijven. Hieronder volgt informatie hoe je dat doet.

Aanmelden voor een speelavond:

 1. Download de app:
  1. Voor Android gebruik deze link
  2. Voor iOS gebruik deze link
 2. Registreer je in de app., zodat jouw aanmelding kan worden verwerkt.
 3. Schrijf je in voor een speelavond. Dat kan op z’n vroegst 3 dagen voor de speelavond.
  1. Klik op reserveren. Zoek één van onze speellocaties (Dick van Dijkhal, Meerkoet, Mammoet, Zebra) en klik op het oranje logo van de speellocatie.
  2. Klik op ‘hier spelen’.
  3. Negeer “selecteer medespelers”
  4. Selecteer de datum van de speelavond.
  5. Kijk vervolgens onder ´selecteer en tijd en baan´ en klik op “bekijk beschikbaarheid”.
   1. Het systeem staat nu nog niet toe om een plek op de speelavond zelf te reserveren dus iedereen reserveert een baan in de juiste shift. De reserveert niet de baan zelf maar een toegangsplaats tot een shift op een speelavond. Wij gaan wel zelf gewoon op de speelavond afhangen met ons reguliere afhangsysteem. Let op! De begintijd van de reservering in de app kan afwijken van de juiste speeltijd. Dit heeft ermee te maken dat mensen die zich last minute willen inschrijven dit tot een half uur na de start van het speelmoment nog mogelijk is. De app staat het namelijk niet toe als een speelmoment begonnen is alsnog in te schrijven. Voor de juiste begintijden zie het schema is dit protocol.
  6. Je ziet vervolgens de beschikbare datum verschijnen. Klik op de genoemde tijd onder tijden en kies een willekeurige baan (er kan zich maximaal één persoon per baan inschrijven).
  7. Je bent nu terug bij het eerdere scherm. Voltooi de aanmelding door onderaan op ´reserveer baan´ te klikken. Je ontvangt in de app een bevestiging. Jouw inschrijving hoeft niet bevestigd te worden door de beheerder. Als je via de app bent ingeschreven, dan ben je welkom op de speelavond.

Afmelden voor een speelavond als je aangemeld staat:

Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan netjes via de app af. Dat doe je door op de beginpagina van de app op het meest linker icoontje te klikken. Klik op het kopje ´gepland´ en klik de reservering aan. Scroll naar beneden en klik op reservering annuleren.

Coronamaatregelen in de sporthal

Als je je aangemeld hebt via Woosh! en geen Covid-19 klachten hebt, ben je welkom in de sporthal. In de sporthal zijn enkele maatregelen van kracht. Dit is een samenvatting van het coronaprotocol. In het volledige coronaprotocol onderaan deze pagina staan alle maatregelen en regels. Lees het hele coronaprotocol goed door.

In de sporthal

 1. Kom niet te vroeg. Op woens- en vrijdagen betekent dit dat de zaal pas om 20.05 uur voor senioren open is, zodat de wisseling tussen jeugd en senioren soepel verloopt.
 2. Volg alle aangegeven looproutes.
 3. Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
 4. De spelers boven de 18 jaar houden te allen tijde 1,5 meter afstand op en naast de baan. Dit betekent dat vanaf 19 mei alleen nog singelen is toegestaan.
 5. De kleedkamers en douches zijn gesloten.

In de sportzaal

 1. Teken voor aanwezigheid als je de sporthal betreedt en desinfecteer je handen. (in die volgorde)
 2. Zoek je speelkaartje en houdt die bij je. Neem je speelkaartje mee naar huis.
 3. Houd binnen én buiten de badmintonbaan altijd 1,5 meter afstand.
 4. Verspreid je over de sportzaal als je aan de kant zit. Gebruik ook de extra banken die in de sporthal zijn geplaatst.
 5. Volg van aangegeven looproutes.
 6. Zorg bij het wisselen van banen dat er 1,5 meter afstand bewaard kan worden tussen mensen die de baan op gaan en mensen die de baan af gaan.
 7. Bij het afhangbord waar je je kaartje ophangt dient ook te allen tijde 1,5 meter afstand te worden gehouden. Als er bij het afhangbord geen 1,5 meter kan worden gewaarborgd, dan wacht je even met afhangen. Gebruik ook de extra afhangborden die per deel van de zaal zijn neergezet.

Op de badmintonbaan

 1.     Pak een plastic of veren shuttle. Plastic shuttles liggen klaar voor gebruik bij het afhangbord in de buurt. Pak alleen nog ongebruikte shuttles, geen shuttles uit de gebruikte shuttles bak.
 2. Je gebruikt de shuttles maar één potje.
  1. Na elk potje moeten de gebruikte veren shuttles in aparte kokers gestopt worden en mogen ze niet meer gebruikt worden
  2. of moeten alle shuttles weggegooid worden.
 3. Laat geen shuttles bij de baan liggen.
 4. Plastic shuttles moeten na elk potje in de doos met gebruikte shuttles gestopt worden.
 5. Geef geen high-fives, schud geen handen, raak elkaar niet aan.

Op de tribune

Het is niet meer mogelijk om de sporthal te bezoeken als je niet als speler komt  spelen/trainen.

In de kantine

De kantine is dicht tot nader bericht.

Looproute in de Mammoet

Looproute in de Zebra

Corona protocol

Protocol badminton bij Gouweslag in coronatijd

We verwachten dat mensen die komen badmintonnen zich ook buiten de sporthal aan de coronaregels houden. We hebben immers ook onder onze leden een grote groep die binnen de risicogroep valt en met inachtneming van de regels kunnen we met elkaar (hetzij in aangepaste vorm) zo lang mogelijk blijven sporten.

Algemeen

 • Alle strengere regels van de overheid gaan voor de hier genoemde regels.
 • Iedereen die klachten heeft blijft thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook meest milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Als je klachten hebt, laat je dan zo snel mogelijk testen. Heb je klachten dan kom je NIET spelen en annuleer je je eventuele aanmelding in Woosh!.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Omdat je tot tien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot tien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
 • Blijf thuis als je het coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een test) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test en volg de instructies van de GGD;
 • Blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld;
 • Raak je besmet en ben je binnen tien dagen voor de besmetting op de vereniging geweest, meldt dat dan zo spoedig mogelijk bij het bestuur via bestuur@gouweslag.nl.

Aanmelden

 • Je bent alleen welkom bij het badmintonnen als je je vooraf hebt aangemeld. Als je niet bent aangemeld via de applicatie Woosh!, dan zal de Corona-coördinator jou verzoeken de sporthal te verlaten; Je aanwezigheid wordt gecontroleerd.
 • Spelers dienen niet te vroeg aanwezig te zijn (op woensdag- en vrijdagen is de zaal pas open vanaf 20.05 uur en voor de andere dagen maximaal 10 minuten voordat het badmintonnen start) en dienen direct na het spelen de sporthal te verlaten;
 • Spelers die de tweede shift komen badmintonnen, zijn op woensdag vanaf 21.20 uur welkom in de zaal en op vrijdag vanaf 21.35 uur.
 • Op locatie zal desinfectiemiddel aanwezig zijn dat gebruikt kan worden. Iedereen wordt verzocht voordat de zaal wordt betreden de handen te desinfecteren met eigen desinfectiemiddel of het middel dat door de vereniging wordt verstrekt;

In de sporthal

 • Je kunt alleen de sporthal betreden als je een mondkapje draagt. Zodra het sporten begint, mag het mondkapje weer worden afgezet. Bij het verlaten van de sporthal is eveneens verplicht een mondkapje te dragen;
 • Volg de door Sport.Gouda aangegeven looproutes en zo nodig de aanwijzingen van de beheerder nauwkeurig;
 • De groene pijlen dienen te worden gevolgd voor de route naar binnen en de rode pijlen dienen gevolgd te worden voor de route naar buiten;
 • De kleedkamers zijn vanaf 14 oktober jl. gesloten. Dit betekent dat je al in sportkleding naar de sporthal moet komen en dat er ook vanzelfsprekend na afloop niet gedoucht kan worden.
 • De kantine is dicht tot nader bericht.

Voor het badmintonnen

 • Houdt 1,5 meter afstand buiten de baan! Zet je tassen uit elkaar op voldoende afstand. Gebruik ook de extra banken die in de sporthal zijn geplaatst.
 • Elke avond is er een Corona-coördinator, herkenbaar aan het gekleurde hesje. Volg de instructies van deze coördinator altijd op;
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes; was je handen regelmatig en zeker nadat je gehoest of geniest hebt!
 • Als er door de Corona-coördinator wordt geconstateerd dat een speler deze klachten heeft als hij of zij op de locatie aankomt zal hij of zij niet mogen spelen;
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak;
 • In de sporthal is een looproute aangegeven. Volg deze looproute altijd;
 • Zet met maximaal twee personen één rij met netten op en neem ook daar de 1,5 meter afstand in acht;
 • Zorg bij het wisselen van banen dat er 1,5 meter afstand bewaard kan worden tussen mensen die de baan op gaan en mensen die de baan af gaan.
 • Voor het opzetten of afbreken van de netten moeten de handen ontsmet worden.
 • Raak zo min mogelijk spullen in de sporthal aan, inclusief de badmintonnetten en badmintonpalen.
 • Bij het afhangbord waar je je kaartje ophangt dient ook te allen tijde 1,5 meter afstand te worden gehouden. Als er bij het afhangbord geen 1,5 meter kan worden gewaarborgd, dan wacht je even met afhangen. Gebruik ook de extra afhangborden die per deel van de zaal zijn neergezet.

Veren shuttles

 • Iedereen gebruikt zijn eigen veren shuttles en gooit gebruikte en kapotte shuttles na elk potje weg in de prullenbak. Het verdient aanbeveling twee kokers mee te nemen, waar de eventueel herbruikbare shuttles in kunnen worden bewaard en waar de week erop weer mee kan worden gespeeld. De shuttles mogen maar 1 potje lang gebruikt worden. Shuttles mogen per avond geen tweede keer gebruikt worden. Ze mogen dus niet in de originele koker teruggestopt worden.

Plastic shuttles

 • Plastic shuttles die gebruikt kunnen worden staan opgesteld in “een schone shuttles bak”. De plastic shuttles worden door de vereniging beschikbaar gesteld. De shuttles mogen maar één potje lang gebruikt worden.
 • Plastic shuttles worden na gebruik in de bak die daarvoor is neergezet teruggeplaatst. Deze shuttles worden niet hergebruikt tijdens dezelfde speelavond. Indien een nieuwe shuttle nodig is, dan wordt deze uit “schone shuttles bak” gepakt. Oude of kapotte shuttles worden door de spelers zelf in de prullenbak gegooid.

Tijdens het vrijspelen

 • Voor alle spelers vanaf 18 jaar geldt dat zij op én naast de baan 1,5 meter afstand moeten houden. Dit betekent dat er vanaf 14 oktober alleen singles gespeeld kunnen worden tijdens het vrijspelen.
 • Raak elkaars spullen niet aan, iedereen gebruikt alleen zijn eigen racket(s);
 • Drinken mag alleen uit een eigen meegenomen bidon of flesje;
 • Was je handen goed, schud geen handen en geef geen high fives;
 • Zorg ervoor dat je buiten de normale en noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebt, zoals tijdens het vieren van een overwinning of tijdens een wissel;
 • Let op dat je tijdens het spelen regelmatig wisselt, of in ieder geval dat iedereen de kans krijgt, ook de mensen die naast de baan staan, dat zij een wedstrijd kunnen spelen.

Tijdens het trainen

 • Aanvullend op de regels genoemd onder ‘tijdens het vrijspelen’ gelden tijdens de training de volgende regels:
 • Voor de training desinfecteren de spelers bij binnenkomst van de zaal de handen.
 • Train in vaste groepen en met je vaste trainingspartner. Het is niet toegestaan halverwege de training te wisselen van trainingspartner van trainingsbaan te wisselen.
 • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand tot de trainer(s).
 • Houd ook tijdens de warming-up 1,5 meter afstand.
 • De plastic shuttles worden tijdens de training ter beschikking gesteld door de vereniging. Deze worden door vereniging bewaard, voor iedere trainingsgroep worden aparte shuttles gebruikt. Na gebruik worden de shuttles in de bak geplaatst met de gebruikte shuttles.
 • Veren shuttles worden door de eigen spelers meegenomen. Oude shuttles worden de spelers zelf in de prullenbak gegooid. Gebruik per training uitsluitend eigen shuttles en speel de rest van de avond niet meer met dezelfde shuttle.

Voor overige sporthalbezoekers (ouders, toeschouwers, wachtende teams)

 • Het is niet meer mogelijk om de sporthal te bezoeken als je niet als speler komt spelen/trainen.

Overige bepalingen

 • Per speelavond zijn er niet meer dan het door het bestuur vastgestelde aantal spelers in de sporthal aanwezig, met een maximum van 30 personen.
 • We zijn met elkaar verantwoordelijk dat de 1,5 meter afstand gehouden wordt. Luister naar de aanwijzingen van de Corona-coördinator. Indien een speler zich niet houdt aan deze afspraken of niet luistert, dan volgt één waarschuwing/aanwijzing. Bij een tweede overtreding wordt de speler uit de sporthal verwijderd en is die speler de resterende periode niet meer welkom om mee te spelen;

Jeugdprotocol

Jeugdprotocol badminton bij Gouweslag in coronatijd

We verwachten dat alle kinderen die komen badmintonnen maar ook de ouders zich binnen en buiten de sporthal aan de coronaregels houden. We hebben immers ook onder onze leden een grote groep die binnen de risicogroep valt en als we met elkaar de regels naleven dan kunnen we zo lang mogelijk blijven badmintonnen. Binnen Gouweslag gelden de volgende regels.

Algemeen

Alle strengere regels van de overheid gaan voor de hier genoemde regels.

 • Iedereen die klachten heeft blijft thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook meest milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Als je klachten hebt, laat je dan zo snel mogelijk testen. Heb je klachten dan kom je NIET trainen of spelen.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Omdat je tot tien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot tien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
 • Blijf thuis als je het coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een test) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test en volg de instructies van de GGD;
 • Blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld;
 • Raak je besmet en ben je binnen tien dagen voor de besmetting op de vereniging geweest, meldt dat dan zo spoedig mogelijk bij het bestuur via bestuur@gouweslag.nl.

Voor het spelen

 • Spelers dienen niet te vroeg aanwezig te zijn (maximaal 10 minuten voordat het badmintonnen start) en dienen direct na het spelen de sporthal te verlaten. De training stopt ook vijf minuten eerder om de wissel tussen jeugd en senioren soepel te laten verlopen;
 • Ouders/verzorgers mogen hun kind wel brengen maar dienen direct weer weg te gaan. Ouders/verzorgers kunnen NIET in de sporthal wachten tot de training is afgelopen.
 • Bij het brengen en halen van kinderen houden volwassenen 1,5 meter afstand.

Voor het badmintonnen

 • Houdt 1,5 meter afstand van volwassenen en de trainers
 • Elke avond is er een Corona-coördinator, herkenbaar aan het gekleurde hesje. Volg de instructies van deze coördinator altijd op;
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes; was je handen regelmatig en zeker nadat je gehoest of geniest hebt!
 • Als er door de Corona-coördinator wordt geconstateerd dat een speler deze klachten heeft als hij of zij op de locatie aankomt zal hij of zij niet mogen spelen;
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak;
 • In de sporthal is een looproute aangegeven. Volg deze looproute altijd;
 • Voor het opzetten of afbreken van de netten moeten de handen ontsmet worden.
 • Raak zo min mogelijk spullen in de sporthal aan, inclusief de badmintonnetten en badmintonpalen.

Plastic shuttles

 • Plastic shuttles die gebruikt kunnen worden staan opgesteld in “een schone shuttles bak”. De plastic shuttles worden door de vereniging beschikbaar gesteld. De shuttles mogen maar één potje lang gebruikt worden.
 • Plastic shuttles worden na gebruik in de bak die daarvoor is neergezet teruggeplaatst. Deze shuttles worden niet hergebruikt tijdens dezelfde speelavond. Als er een nieuwe shuttle nodig is, dan wordt deze uit “schone shuttles bak” gepakt. Oude of kapotte shuttles worden door de spelers zelf in de prullenbak gegooid.

Tijdens het vrijspelen

 • Voor alle spelers onder de 18 jaar geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens het badmintonnen hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden;
 • Raak elkaars spullen niet aan, iedereen gebruikt alleen zijn eigen racket(s);
 • Drinken mag alleen uit een eigen meegenomen bidon of flesje;
 • Was je handen goed, schudt geen handen en geef geen high fives;
 • Zorg ervoor dat je buiten de normale en noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebt, zoals tijdens het vieren van een overwinning of tijdens een wissel;

Tijdens het trainen

 • Aanvullend op de regels genoemd onder ‘tijdens het vrijspelen’ gelden tijdens de training de volgende regels:
 • Voor de training desinfecteren de spelers bij binnenkomst van de zaal de handen.
 • Train zoveel mogelijk in vaste groepen en met je vaste trainingspartner.
 • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand tot de trainer(s) en andere volwassenen.
 • De plastic shuttles worden tijdens de training ter beschikking gesteld door de vereniging. Deze worden door vereniging bewaard, voor iedere trainingsgroep worden aparte shuttles gebruikt. Na gebruik worden de shuttles in de bak geplaatst met de gebruikte shuttles..

Voor overige sporthalbezoekers (ouders, toeschouwers, wachtende teams)

 • Het is niet meer mogelijk om de sporthal te bezoeken als je niet als speler komt spelen/trainen.

Overige bepalingen

 • Voor de jeugdspelers geldt dat er geen maximumaantal spelers is de sporthal geldt.
 • Luister naar de aanwijzingen van de Corona-coördinator. Indien een speler zich niet houdt aan deze afspraken of niet luistert, dan volgt één waarschuwing/aanwijzing. Bij een tweede overtreding wordt de speler uit de sporthal verwijderd en is die speler de resterende periode niet meer welkom om mee te spelen;