Algemeen

Bij Gouweslag is iedereen van harte welkom van jong tot oud. Onze jongste leden zijn 4 jaar oud en spelen als mini bij onze vereniging. Daarnaast hebben wij een groep met junioren in de leeftijdscategorie van 8 tot 18 jaar. Vanaf 16-18 jaar kun je als senior meespelen als recreant of competitiespeler op één van onze speelavonden.

BadMINIton

De mini’s zijn de allerjongste spelers bij Gouweslag. De groep bestaat uit kinderen vanaf 4 jaar oud. Er wordt op een speelse wijze de eerste beginselen van het badmintonspel aangeleerd. De training is afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Bij de mini’s gaat het met name om het plezier in de sport en het spelen met andere kinderen. Door verschillende oefeningen en spelletjes proberen we de ontwikkeling van de motoriek, techniek en het samenspel van de kinderen te stimuleren. Zo maken de kinderen op creatieve wijze, en met behulp van allerlei materialen, kennis met samen sporten, het racket en de shuttle.
INSCHRIJVEN

Junioren

Op onderstaande dagen is er juniorentraining voor alle leeftijden van 8 jaar tot 18 jaar

Woensdagavond van 18:00 – 20:00 in sporthal de Mammoet
Vrijdagavond van 18:00 – 19:30 in sporthal de Zebra

Onze trainingen worden verzorgd door gekwalificeerde trainers samen met een aantal begeleiders uit de vereniging. In de trainingen zit een technisch gedeelte en een sport/spel gedeelte. Alle junioren krijgen training in een groep van hun eigen leeftijd en/of sterkte.

Als junior speel je ook competitie. Dit kan op elk niveau. Het is leuk en spannend om tegen andere verenigingen te spelen in thuis- en uitwedstrijden. Alles wat je hebt geleerd tijdens de trainingen kun je in de praktijk toepassen. Bij Gouweslag geloven we dat het spelen van competitie helpt in de sportieve ontwikkeling van de junioren.

De junioren spelen jeugdcompetitie en de opstapcompetitie. Deze competities bestaan uit 10 wedstrijden; 5 keer thuis (op zondagochtend in sporthal de Zebra) en 5 keer uit (bij verenigingen in de buurt). Voor de start van de competitie is er een bijeenkomst waar jullie samen met jullie ouders uitleg krijgen. Ouders/verzorgers zorgen over het algemeen voor één of twee keer voor vervoer van de teams.

De jeugdcompetitie begint in februari en duurt tot eind mei. Een team bestaat uit 2 of 3 jongens en 2 of 3 meiden. Per wedstrijd speelt je team een jongensdubbel, meisjesdubbel, jongensenkel (2x), meisjesenkel (2x) en gemengddubbel (2x). Vanaf het seizoen 2020-2021 is de competitie van september t/m april en zal deze bestaan uit 7 uit- en 7 thuiswedstrijden maar deze zullen korter zijn doordat er minder potjes gespeeld worden per wedstrijd. Meer informatie over deze nieuwe opzet van de badmintonbond volgt later dit seizoen.

De opstapcompetitie is voor jonge en startende spelers. Je mag er maximaal 2 jaar aan meedoen. Verder is het hetzelfde als de jeugdcompetitie, alleen het aantal jongens en meiden per team kan anders zijn. Er worden dus 4 enkels en 4 dubbels gespeeld.

INSCHRIJVEN

Team J1

Finn de Jong
Leroy Merkus
Keimpe Heerena
Marissa van Tol
Jonna Groenenboom

Team J2

Raven Maaskant
Menne Wijnandts
Kris Zuiderent
Mees van Vliet
Jeremy van der Boon

Team J3
Michael Tolboom
Wanika Kroon
Floor Zuiderent
Thijs Blokdijk
Steyn Vuurens

Senioren

De senioren van Gouweslag bestaan uit twee groepen: de recreanten en de competitiespelers.

Recreanten

De recreanten van Gouweslag zijn leden die op de speelavonden lekker komen badmintonnen.

Dit kan op woensdagavond van 20:00 -22:30 uur en op vrijdagavond van 19:30-23:00 uur. Er worden volgens een afhangsysteem partijen van 20 minuten gespeeld, zowel enkel- als dubbelspellen. Mensen kunnen met dit systeem met elkaar bepalen wie op welke baan komen te staan.

Naast de mogelijkheid om vrij te spelen kunnen nieuwe spelers meedoen aan de doorstroomtraining op de woensdag- en vrijdagavonden. Door deze doorstroomtraining krijgen nieuwe spelers in 3 kwartalen het badmintonnen onder de knie. Op woensdag speelt deze groep van 21:00 tot 22:00 uur. Daarna kunnen de mensen vrij gaan spelen om “vlieguren te maken”. Op vrijdagavond is deze training op verzoek mogelijk.

Verder is er nog een conditie- en slagvaardigheidstraining op de maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur, gegeven door ervaren senioren. Deze training focust op het verbeteren van de de slagvastheid en de conditie van de spelers door het volgen van trainingsprogramma’s die door professionele badmintonners gemaakt worden. Iedereen mag aan deze training meedoen, ongeacht het niveau. Het gaat om je inzet.

Voor recreanten biedt Gouweslag ook de mogelijkheid om mee te spelen aan de Recreatieve Competitie Zuid-Holland. Dit is een competitie voor spelers die het liefst door de weeks wedstrijden spelen en/of competitiespelen willen uitproberen.

Meer informatie over het lidmaatschap vind je hier.

Team 1
Heleen Keus
Arina Molenaar
Droewa Ramkhelawan
Klaas Zijderveld

Team 2
Bonar Pardede
Joost Slager
Rob van den Broeke
Theo Urlings
Jeroen Vrijkotte
Ilona Bredius
Jantine Versluis
Jolein Klein Nijenhuis

Team 3
Arjan
Mark
Jos
Aat
Katja
Eline
Helen
Olly
Nhat

 

Competitiespelers

De competitiespelers van Gouweslag spelen vaak op de woensdag- en vrijdagavonden. Op de vrijdagavond volgen ze competitietraining. Competitie kan zowel gespeeld worden met nylon als met veren shuttles.

Bij Gouweslag spelen we jaarlijks de najaarscompetitie van de Nederlandse Badmintonbond. Voor 2019-2020 hanteren we de volgende teamindelingen:

Gouweslag 1 – 5e divisie

Mel Steudel,
Inge de Visser,
Lucas de Wit,
Max de Groen,
Mike Thiers

Gouweslag 2 – 6e divisie

Eva Arwert,
Bianca Melkert,
Laurens Boot,
Rick van Manen,
Falco Brokke

Gouweslag 3 – 8e divisie

Daan Frionnet,
Robin Vergouwen,
Jose Kik-Scheele,
Simone van Putten,
Marion Melkert,
Tjally de Joode,
Nhat Tui Hong Bui

Gouweslag 4 – 9e divisie

Roeland Bekker,
Ross Kaman,
Annemarie van Overhagen,
Laura Goslings,
Katja Oblak

Gouweslag 5 – 9e divisie

Arno van den Berg,
Rob van den Broeke,
Markt Hoftijzer,
Ilona Bredius,
Jolein Klein Nijenhuis,
Jantine Versluis

Gouweslag 6 - 9e divisie

Bart Nieuwhof,
Hendrik de Knegt,
Kimi Zhang,
Xuelien Chu,
Olly Annaars

Gouweslag M1 - Mannen veer 2

Ruben den Uijl,
Kevin Scheffel,
Tim Schouten,
Wouter Kamermans,
Sander van der Schaaff,
Barry Smits

Lidmaatschap

Lijkt het jou ook leuk om te komen badmintonnen bij onze vereniging? Kijk dan bij onderstaande informatie over hoe je lid kunt worden. Als lid kun je deelnemen aan speelavonden, trainingen en leuke activiteiten tijdens seizoen. Het speelseizoen loopt van september tot en met mei.

Mini 
Vanaf 4 tot en met 7 jaar kun je als mini bij Gouweslag komen badmintonnen. Aan de hand van leuke sport en spel oefeningen kun je kennis te maken met badminton. Voor onze mini’s zijn er verschillende opties om te komen badmintonnen.

 • Een losse les. Je kunt wekelijks zelf bij de trainer een entree kopen voor € 5,00 per keer.
 • Een andere mogelijkheid is de aanschaf van een strippenkaart voor vijf keer spelen. De strippenkaart kun je bij de begeleiders kopen. De kosten voor de strippenkaart zijn € 20,00 en de strippenkaart blijft geldig totdat deze vol is.
 • Je kunt als mini lid worden van onze verenging. Voor januari tot en met december bedraagt de contributie voor het seizoen 2019/2020 € 125,00.

Wil je meer informatie over badMiniton? Neem dan contact op met onze voorzitter Mel Steudel via voorzitter@gouweslag.nl.

Junior lidmaatschap
Ben jij tussen de 8 en 18 jaar en wil jij graag een keer komen badmintonnen om vrijblijvend een keer kennis te maken met badminton?
Stuur dan een e-mail aan onze voorzitter van de jeugdcommissie Lucas de Wit of Bianca Melkert (jeugdcommissie@gouweslag.nl). Je mag dan twee keer meedoen aan een proeftraining.
Ben je na de proeftraining nog steeds enthousiast en wil je graag lid worden. Dan vind je hieronder meer informatie over de contributie voor het seizoen 2019/2020.
 • Lidmaatschap junioren € 180,00
 • Slapend lidmaatschap junioren € 30,00
 • Competitiebijdrage junioren € 20,00
 • Administratiekosten junioren € 10,00

• De contributie wordt per kalender jaar (januari t/m december) geïnd.
• Voor de training of shuttles hoef je als junior niet extra te betalen, omdat dit binnen het lidmaatschap valt.

Senior lidmaatschap
Lijkt het jou leuk om te komen badmintonnen en ben je ouder dan 18 jaar? Neem dan even contact op met Heleen Keus (ledenadministratie) via (ledenadministratie@gouweslag.nl) voordat je een keer langs komt. Zij zal zorgen voor een warm onthaal en zal je vervolgens wegwijs maken op onze vereniging. Bij Heleen kun je bovendien terecht voor vragen over het lidmaatschap. Als je jouw lidmaatschap wilt opzeggen, kun je kijken naar bovenstaande informatie.
Hieronder volgt de informatie ten aanzien van de contributie voor het seizoen 2019/2020.
 • Lidmaatschap € 222,50
 • Slapend lidmaatschap senioren € 45,00
 • Competitiebijdrage recreanten € 12,50 (nylon shuttles worden gratis geleverd)
 • Donateur vanaf €25,00
 • Administratiekosten senioren € 15,00
 • De trainingsbijdrage senioren bedraagt voor één keer per week trainen € 45,00 per seizoen, per lid, per training. Trainen op een tweede speelavond kost € 25,00 per seizoen, per lid, per training, dus € 70,00 in totaal. Deze prijzen gelden zowel voor de doorstroomtraining als de competitietraining.
Voor de najaars-competitie gelden de volgende prijzen:
 • Competitiebijdrage senioren € 25,00
 • Veren shuttlebijdrage € 45,00 (indien jouw team met veren shuttles speelt, nylon shuttles worden gratis geleverd)
Mogelijke kortingen op het lidmaatschap:
 • Vrijwilligerskorting € 25,00
 • Clinic korting (per clinic) € 10,00

• De eventuele training, competitie en shuttle bijdragen hebben betrekking op het lopende seizoen.
• De contributie wordt per kalender jaar (januari t/m december) geïnd.

Strippenkaart

Als je het leuk vind om een aantal keer per jaar mee te spelen met een vriend/vriendin of kennis, of als je door omstandigheden niet heel vaak kunt spelen bij Gouweslag, dan is de strippenkaart misschien iets voor jou. Met een strippenkaart kan je 6 keer spelen zonder je in te schrijven als lid. Je meld je aan voor een strippenkaart bij ledenadministratie@gouweslag.nl

 • 6x spelen: € 45,00 (contant af te rekenen bij ontvangst van de strippenkaart)
 • Met de strippenkaart heb je alleen het recht om vrij te komen spelen; je wordt dus geen lid van de vereniging en mag ook niet deelnemen aan de trainingen.
 • Je tekent de strippenkaart af voor je gaat spelen en hangt deze op het afhangbord als zijnde spelerskaart. De ledenadministratie of de bestuursleden controleren of de strippenkaart is afgetekend

Ik ben zo enthousiast en wil me graag inschrijven!

INSCHRIJVEN