Clubkleding en badmintonrackets

Voor badmintonbenodigdheden kun je terecht bij de lokale sportzaak. Voor meer badmintonspullen hebben wij een samenwerking met Bees-Sport (https://www.bees-sport.nl/) in Almere. Via hun webshop kun je badmintonkleding en andere benodigdheden bestellen. Ook hebben wij via de vereniging zelf kleding en rackets in de verkoop. Kijk hieronder voor meer informatie.

Racket

Het belangrijkste bij het badmintonnen is natuurlijk een goed badmintonracket. Het racket moet lekker in de hand liggen en niet te zwaar aanvoelen. Laat je adviseren door een trainer, ervaren spelers of in een sportzaak voor wat betreft bespanning, kwaliteit, prijs en merk. Voor de beginnende spelers hebben wij de optie om een beginnersracket te kopen voor € 20,00. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Laurens (tc@gouweslag.nl).

Kleding

Om lekker te kunnen badmintonnen is een t-shirt of polo-shirt en een short of rokje voldoende. Kleding moet ruim genoeg zitten om alle bewegingen ongehinderd te kunnen uitvoeren, mag niet knellen of schuren en moet warmte en transpiratie goed kunnen afvoeren. Om warm te spelen is een trainingspak aan te raden. Wanneer je warm gespeeld bent, kun je je trainingspak uitdoen.

Vanaf het seizoen van 2018/2019 hebben we nieuwe clubkleding. We spelen in het rode shirt van Erima. Alle competitiespelers spelen in de clubkleding. Voor meer informatie kan je terecht bij de tc@gouweslag.nl.

De prijslijst voor de clubkleding/beginnersrackets is te vinden in Kleding 2021 – 2022

Schoenen

Heb je nieuwe schoenen nodig? Houd dan rekening met de volgende adviezen:

  • Geschikt schoeisel is erg belangrijk. Zaalsportschoenen zijn het meest geschikt voor badminton.
  • Een schoen moet goed passen. Zit je met je hiel tegen de achterkant van de schoen, dan moet bij je tenen ongeveer 5 millimeter over hebben.
  • Check dit altijd terwijl je staat. Ook in de breedte dient een schoen de voet goed te omsluiten.
  • Een goede schokdemping is belangrijk om de krachten op enkels, knieën en heupen te kunnen verminderen.
  • Zorg dat het hielgedeelte van je schoen veel stevigheid biedt. Dit test je door je duim tegen de achterzijde van je schoen te zetten (circa 1 centimeter boven de overgang tussen zool en lederwerk). Naar binnen drukken van de achterkant van de schoenen moet nauwelijks mogelijk zijn.
  • Een goede badmintonschoen biedt voldoende grip om snelle richtingsveranderingen mogelijk te maken.
  • Geef aan dat je bovenstaande eisen stelt aan je schoenen en laat je deskundig adviseren.
  • En onthoud: een goede schoen hoeft niet per se een dure schoen te zijn. Onderschat ook het belang van sokken niet: goed passende sokken die transpiratie goed kunnen afvoeren, helpen blaren en blessures te voorkomen!.

Shuttles

Er wordt bij Gouweslag gespeeld met zowel nylon als veren shuttles. Nylon shuttles worden door de vereniging verzorgd. Veren shuttles worden door de leden zelf gekocht. De leden kunnen ook rechtstreeks via BeeS-Sport shuttles bestellen (https://www.bees-sport.nl/).