Mini’s

De mini’s zijn de allerjongste spelers bij Gouweslag. De groep bestaat uit kinderen vanaf 6 tot en met 7 jaar oud. Er wordt op een speelse wijze de eerste beginselen van het badmintonspel aangeleerd. De training is afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Bij de mini’s gaat het met name om het plezier in de sport en het spelen met andere kinderen. Door verschillende oefeningen en spelletjes proberen we de ontwikkeling van de motoriek, techniek en het samenspel van de kinderen te stimuleren. Zo maken de kinderen op creatieve wijze, en met behulp van allerlei materialen, kennis met samen sporten, het racket en de shuttle.

De mini’s spelen op vrijdag van 18:30 – 19:30 in sporthal de Zebra.

INSCHRIJVEN

Junioren

Op onderstaande dagen is er juniorentraining voor alle leeftijden van 8 jaar tot 18 jaar:

Jeugdleden van Gouweslag trainen op de woensdag- en vrijdagavond en doen mee aan de competitie en de clubkampioenschappen. Deze sporturen zijn belangrijk voor de teamvorming en om de kinderen goed de badmintonvaardigheden aan te kunnen leren.

Woensdagavond van 18:30– 20:00 in sporthal de Mammoet
Vrijdagavond van 18:30– 20:00 in sporthal de Zebra

Onze trainingen worden verzorgd door gekwalificeerde trainers samen met een aantal begeleiders uit de vereniging. In de trainingen zit een technisch gedeelte en een sport/spel gedeelte. Alle junioren krijgen training in een groep van hun eigen leeftijd en/of sterkte. De clubkampioenschappen zijn elk jaar rond februari/maart.

Als junior speel je ook competitie. Dit kan op elk niveau. Het is leuk en spannend om tegen andere verenigingen te spelen in thuis- en uitwedstrijden. Alles wat je hebt geleerd tijdens de trainingen kun je in de praktijk toepassen. Bij Gouweslag geloven we dat het spelen van competitie helpt in de sportieve ontwikkeling van de junioren en in het samenwerken in teams.

De junioren spelen jeugdcompetitie. Vanaf het seizoen 2023 / 2024 wordt de nieuwe jeugdcompetitie gespeeld. Deze competitie bestaat uit 16 wedstrijden; 8 thuiswedstrijden (op zondagochtend in sporthal de Zebra) en 8 uitwedstrijden (bij verenigingen in de buurt). De competitie bestaat uit twee poules. Halverwege de competitie wordt een nieuwe poule-indeling gemaakt, zodat je de tweede helft nog meer op je eigen niveau speelt. Voor de start van de competitie is er een bijeenkomst waar jullie samen met jullie ouders uitleg krijgen. Ouders/verzorgers zorgen in het algemeen voor één of twee keer voor vervoer van de teams.

Deze jeugdcompetitie begint in oktober en duurt tot eind april. Een team bestaat uit 2 of 3 jongens en 2 of 3 meiden. Per wedstrijd speelt je team een jongensdubbel, meisjesdubbel, jongensenkel (2x), meisjesenkel (2x) en gemengddubbel (2x).

Rol ouders

Verenigingen als Gouweslag draaien op vrijwilligers. Wij vragen dan ook van ouders een steentje bij te dragen. Dat betreft in ieder geval het verzorgen van vervoer naar competitiewedstrijden (in teamverband). Maar wij nodigen u van harte uit om ook op een andere positieve manier betrokken te zijn bij de sportieve ontwikkeling van uw kind(eren). U kunt denken aan het helpen in de zaal ter ondersteuning van de trainers (zaalwacht), of hulp bij evenementen/toernooien van Gouweslag. Met de inschrijving van uw kind(eren) maken we ook graag even een praatje met u. Moeten we iets weten, met iets rekening houden, en omdat we het leuk vinden u ook te leren kennen (de ouder achter het jeugdlid).

Competitieteams
In 2023 / 2024 hebben we de volgende teams:

INSCHRIJVEN

Gouweslag 1 – D

Lieke

Amy

Jurre

 Steyn

Gouweslag 2 – D

Emma

Michelle

Nathan

Aeron

Gouweslag 3 – D

Fleur

Anushka

Hera

Bart

Sean

Gouweslag 4 – D

Ivie

Tamara

Noa

Sofie

Gouweslag 5 Goud

Pepijn

Kai

Jente

Jaïr

WORD LID BIJ GOUWESLAG