Algemeen

Bij Gouweslag is iedereen van harte welkom van jong tot oud. Onze jongste leden zijn 4 jaar oud en spelen als mini bij onze vereniging. Daarnaast hebben wij een groep met junioren in de leeftijdscategorie van 8 tot 18 jaar. Als senior kan je sporten als recreant of competitiespeler op al onze speelavonden. Er is altijd wel iets dat bij je past.

Mini’s

De mini’s zijn de allerjongste spelers bij Gouweslag. De groep bestaat uit kinderen vanaf 4 jaar oud. Er wordt op een speelse wijze de eerste beginselen van het badmintonspel aangeleerd. De training is afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Bij de mini’s gaat het met name om het plezier in de sport en het spelen met andere kinderen. Door verschillende oefeningen en spelletjes proberen we de ontwikkeling van de motoriek, techniek en het samenspel van de kinderen te stimuleren. Zo maken de kinderen op creatieve wijze, en met behulp van allerlei materialen, kennis met samen sporten, het racket en de shuttle.

De mini’s spelen op vrijdag van 18:30 – 19:30 in sporthal de Zebra.

INSCHRIJVEN

Junioren

Op onderstaande dagen is er juniorentraining voor alle leeftijden van 8 jaar tot 18 jaar:

Jeugdleden van Gouweslag trainen op de woensdag- en vrijdagavond van 18:00 tot 20:00 uur en doen mee aan de competitie en de clubkampioenschappen. Deze sporturen zijn belangrijk voor de teamvorming en om de kinderen goed de badmintonvaardigheden aan te kunnen leren.

Woensdagavond van 18:30– 20:00 in sporthal de Mammoet
Vrijdagavond van 18:30– 20:00 in sporthal de Zebra

Onze trainingen worden verzorgd door gekwalificeerde trainers samen met een aantal begeleiders uit de vereniging. In de trainingen zit een technisch gedeelte en een sport/spel gedeelte. Alle junioren krijgen training in een groep van hun eigen leeftijd en/of sterkte. De clubkampioenschappen zijn elk jaar rond februari/maart.

Als junior speel je ook competitie. Dit kan op elk niveau. Het is leuk en spannend om tegen andere verenigingen te spelen in thuis- en uitwedstrijden. Alles wat je hebt geleerd tijdens de trainingen kun je in de praktijk toepassen. Bij Gouweslag geloven we dat het spelen van competitie helpt in de sportieve ontwikkeling van de junioren en in het samenwerken in teams.

De junioren spelen jeugdcompetitie. Vanaf het seizoen 2020-2021 wordt de nieuwe jeugdcompetitie gespeeld. Deze competitie bestaat uit 16 wedstrijden; 8 thuiswedstrijden (op zondagochtend in sporthal de Zebra) en 8 uitwedstrijden (bij verenigingen in de buurt). De competitie bestaat uit twee poules. Halverwege de competitie wordt een nieuwe poule-indeling gemaakt, zodat je de tweede helft nog meer op je eigen niveau speelt. Voor de start van de competitie is er een bijeenkomst waar jullie samen met jullie ouders uitleg krijgen. Ouders/verzorgers zorgen in het algemeen voor één of twee keer voor vervoer van de teams.

Deze jeugdcompetitie begint in oktober en duurt tot eind april. Een team bestaat uit 2 of 3 jongens en 2 of 3 meiden. Per wedstrijd speelt je team een jongensdubbel, meisjesdubbel, jongensenkel (2x), meisjesenkel (2x) en gemengddubbel (2x).

Rol ouders

Verenigingen als Gouweslag draaien op vrijwilligers. Wij vragen dan ook van ouders een steentje bij te dragen. Dat betreft in ieder geval het verzorgen van vervoer naar competitiewedstrijden (in teamverband). Maar wij nodigen u van harte uit om ook op een andere positieve manier betrokken te zijn bij de sportieve ontwikkeling van uw kind(eren). U kunt denken aan het helpen in de zaal ter ondersteuning van de trainers (zaalwacht), of hulp bij evenementen/toernooien van Gouweslag. Met de inschrijving van uw kind(eren) maken we ook graag even een praatje met u. Moeten we iets weten, met iets rekening houden, en omdat we het leuk vinden u ook te leren kennen (de ouder achter het jeugdlid).

Competitieteams
In 2021-2022 hebben we de volgende teams:

Team 1
Raven Maaskant                       Floor Zuiderent       
Kris Zuiderent                          Maartje van der Linden

Team 2
Tristan Halkes                          Lieke van Driel
Lucas Kramer                           Wanika Kroon

Team 3
Ruyan Romein                          Billy de Kock
Steyn Vuurens                          Michelle de Wit
Aeron Creutzburg                     Amber de Beer
Bart Spaas                               Emma Oskam

INSCHRIJVEN

Senioren

De senioren van Gouweslag bestaan uit twee groepen: de recreanten en de competitiespelers.

Recreanten

De recreanten van Gouweslag zijn leden die op de speelavonden lekker komen badmintonnen.

Dit kan op maandagavond van 20:00 – 22:00, op woensdagavond van 20:00 – 22:30 en op vrijdagavond van 20:00 – 22:30 uur. Er worden volgens een afhangsysteem partijen van 20 minuten gespeeld, zowel enkel- als dubbelspelen. Mensen kunnen met dit systeem met elkaar bepalen wie op welke baan komen te staan.

Naast de mogelijkheid om vrij te spelen kunnen nieuwe spelers meedoen aan de doorstroomtraining op de woensdagavond. Door deze doorstroomtraining krijgen nieuwe spelers in één seizoen het badmintonnen onder de knie. Op woensdag speelt deze groep van 20:00 tot 21:00 uur. Op andere momenten kunnen de mensen vrij gaan spelen om “vlieguren te maken”.

Verder is er nog een conditie- en slagvaardigheidstraining op de dinsdagavond van 20:00 tot 21:30 uur, gegeven door ervaren senioren. De focus ligt op het verbeteren van de slagvastheid en de conditie van de spelers door het volgen van trainingsprogramma’s die door professionele badmintonners gemaakt worden. Iedereen mag aan deze training meedoen, ongeacht het niveau. Het gaat om je inzet.

Voor recreanten biedt Gouweslag ook de mogelijkheid om mee te spelen aan de dubbelcompetitie. Dit is een competitie voor spelers die het liefst doordeweeks wedstrijden spelen en/of het competitiespelen willen uitproberen.

Meer informatie over het lidmaatschap vind je hier.

De teamindeling in de voorjaarscompetitie van 2021 is als volgt:

Team 1
Heleen Keus
Arina Molenaar
Droewa Ramkhelawan
Klaas Zijderveld

Team 2
Bonar Pardede
Joost Slager
Rob van den Broeke
Theo Urlings
Jeroen Vrijkotte
Ilona Bredius
Jantine Versluis
Jolein Klein Nijenhuis

Competitiespelers

De competitiespelers van Gouweslag spelen vaak op de maandag-, woensdag-, en vrijdagavonden vrij. Op de vrijdagavond volgen ze ook competitietraining. En voor de fanatiekelingen is er op de dinsdag nog een conditie- en slagvaardigheidstraining beschikbaar. Competitie kan zowel gespeeld worden met nylon als met veren shuttles.

Bij Gouweslag spelen we jaarlijks de najaarscompetitie van de Nederlandse Badmintonbond. In 2022-2023 hebben we de volgende teams:

Gouweslag 1 – 5e divisie

Laurens Boot
Max de Groen
Mel Steudel (C)
Inge de Visser
Lucas de Wit
Bianca Melkert

Gouweslag 2 - 5e divisie

Eva Arwert
Falco Brokke
Tjally de Joode
Patrick Looij
Key Tengeler  (C)
Wouter van de Honert

Gouweslag 3 - 6e divisie

Nhat Tui Hong Bui
Daan Frionnet (C)

Ruben den Uijl
Liza Roodenburg
Steven Meijles

Gouweslag 4 - 8e divisie

Kimi Zhang
Annemarie van Overhagen (C)
Dolf Soeteman 
Myron de Bruijn
Raven Maaskant

Gouweslag 5 - 8e divisie

Erica van den Bos
Josien Heck
Joost Baks
Roeland Bakker
Daan Hooftman

Gouweslag 6 - 9e divisie

Xuelian Chu
Katja Oblak
Jantine Versluis
Floor Zuiderent
Ross Kaman (C)
Bart Nieuwhof
Kris Zuiderent
Ahmad Salahnejhad

Gouweslag 7 - 9e divisie

Pascal Giezen
Mark Hoftijzer
Gerbrand Visscher (C)
Aat  van Wijngaarden
Olly Annaars
Christine Kooistra
Arina Molenaar

Gouweslag M1 - Mannen veren 2

Robert de Koning
Rick van Manen
Barry Smits
Mike Theirs
Robin Vergouwen (C)

Lidmaatschap

Lid worden

Lijkt het jou ook leuk om te komen badmintonnen bij onze vereniging? Kijk dan bij onderstaande informatie over hoe je lid kunt worden. Als lid kun je deelnemen aan speelavonden, trainingen en leuke activiteiten tijdens seizoen. Het speelseizoen loopt van september tot en met mei.

Mini
Vanaf 4 tot en met 7 jaar kun je als mini bij Gouweslag komen badmintonnen. Aan de hand van leuke sport en spel oefeningen kun je kennis te maken met badminton.

 • Je kunt als mini lid worden van onze vereniging. Voor januari tot en met december bedraagt de contributie voor het seizoen 2022/2023 € 60,00.

Wil je meer informatie over badMiniton? Neem dan contact op met Annemarie van Overhagen via minis@gouweslag.nl.

Junior lidmaatschap
Ben jij tussen de 8 en 18 jaar en wil jij graag een keer komen badmintonnen om vrijblijvend een keer kennis te maken met badminton?

Stuur dan een e-mail aan onze voorzitter van de jeugdcommissie Bianca Melkert (jeugdcommissie@gouweslag.nl). Je mag dan twee keer meedoen aan een proeftraining.

Ben je na de proeftraining nog steeds enthousiast en wil je graag lid worden? Hieronder vind je meer informatie over de contributie voor het seizoen 2022/2023

 • Lidmaatschap junioren € 198,00
 • Slapend lidmaatschap junioren € 30,00
 • Competitiebijdrage junioren € 30,00
 • Administratiekosten junioren € 15,00
  •  Voor de training of shuttles hoef je als junior niet extra te betalen, omdat dit binnen het lidmaatschap valt.

Student lidmaatschap

Studentleden zijn seniorenleden van Gouweslag die onder een speciaal studententarief bij Gouweslag kunnen badmintonnen.

Dit betekent dat je het tarief blijft betalen van een juniorlid. Je kunt je vanaf 18 jaar aanmelden als studentlid als je ingeschreven bent aan het mbo, hbo of aan de universiteit. Wij vragen je om een bewijs van inschrijving van jouw opleiding jaarlijks te overhandigen. Als je 25 jaar bent geworden, dan wordt jouw lidmaatschap automatisch omgezet naar een senior lidmaatschap.

Als studentlid kun je deelnemen aan alle activiteiten binnen de vereniging, zoals competitie en toernooien. Je kunt deelnemen aan de trainingen, mits er voldoende ruimte beschikbaar is.

Senior lidmaatschap

Lijkt het jou leuk om te komen badmintonnen en ben je ouder dan 18 jaar? Neem dan even contact op met Patrick Looij (ledenadministratie) via ledenadministratie@gouweslag.nl voordat je een keer langs komt. Hij zal zorgen voor een warm onthaal en zal je vervolgens wegwijs maken op onze vereniging. Bij Patrick kun je bovendien terecht voor vragen over het lidmaatschap. Als je jouw lidmaatschap wilt opzeggen, kun je kijken naar bovenstaande informatie.

Hieronder volgt de informatie ten aanzien van de contributie voor het seizoen 2022/2023.

 • Lidmaatschap € 246,00
 • Slapend lidmaatschap senioren € 45,00
 • Competitiebijdrage bondscompetitie € 50,00
 • Competitiebijdrage recreantencompetitie € 30,00 (nylon shuttles worden gratis geleverd)
 • Donateur vanaf €25,00
 • Administratiekosten senioren € 15,00
 • De trainingsbijdrage senioren per lid:
  • dinsdagtraining: € 60,00
  • woensdag doorstroomtraining:  € 50,00
  • Vrijdag competitietraining: € 60,00

Mogelijke kortingen op het lidmaatschap:

 • Clinic korting (per clinic) € 10,00
 • De eventuele training- en competitiebijdrage hebben betrekking op het lopende seizoen.

Strippenkaart
Als je het leuk vindt om een aantal keer per jaar mee te spelen met een vriend/vriendin of kennis,of als je door omstandigheden niet heel vaak kunt spelen bij Gouweslag, dan is de strippenkaart misschien iets voor jou. Met een strippenkaart kan je 6 keer spelen zonder je in te schrijven als lid. Je meldt je aan voor een strippenkaart bij Patrick van de ledenadministratie (ledenadministratie@gouweslag.nl)

 • 6x spelen: € 45,00 (contant af te rekenen bij ontvangst van de strippenkaart)
 • Met de strippenkaart heb je alleen het recht om vrij te komen spelen; je wordt dus geen lid van de vereniging en mag ook niet deelnemen aan de trainingen.
 • Je tekent de strippenkaart af voor je gaat spelen en hangt deze op het afhangbord als zijnde spelerskaart. De ledenadministratie of de bestuursleden controleren of de strippenkaart is afgetekend.
 • De strippenkaart is bovendien onbeperkt geldig.
WORD LID BIJ GOUWESLAG