Algemeen

Bij Gouweslag is iedereen van harte welkom van jong tot oud. Onze jongste leden zijn 4 jaar oud en spelen als mini bij onze vereniging. Daarnaast hebben wij een groep met junioren in de leeftijdscategorie van 8 tot 18 jaar. Als senior kan je sporten als recreant of competitiespeler op al onze speelavonden. Er is altijd wel iets dat bij je past.

Mini’s

De mini’s zijn de allerjongste spelers bij Gouweslag. De groep bestaat uit kinderen vanaf 4 jaar oud. Er wordt op een speelse wijze de eerste beginselen van het badmintonspel aangeleerd. De training is afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Bij de mini’s gaat het met name om het plezier in de sport en het spelen met andere kinderen. Door verschillende oefeningen en spelletjes proberen we de ontwikkeling van de motoriek, techniek en het samenspel van de kinderen te stimuleren. Zo maken de kinderen op creatieve wijze, en met behulp van allerlei materialen, kennis met samen sporten, het racket en de shuttle.

De mini’s spelen op vrijdag van 18:00 – 19:00 in sporthal de Zebra.

INSCHRIJVEN

Junioren

Op onderstaande dagen is er juniorentraining voor alle leeftijden van 8 jaar tot 18 jaar:

Woensdagavond van 18:00 – 20:00 in sporthal de Mammoet
Vrijdagavond van 18:00 – 20:00 in sporthal de Zebra

We stimuleren onze jeugd zoveel mogelijk om twee keer in de week te trainen.

Onze trainingen worden verzorgd door gekwalificeerde trainers samen met een aantal begeleiders uit de vereniging. In de trainingen zit een technisch gedeelte en een sport/spel gedeelte. Alle junioren krijgen training in een groep van hun eigen leeftijd en/of sterkte.

Als junior speel je ook competitie. Dit kan op elk niveau. Het is leuk en spannend om tegen andere verenigingen te spelen in thuis- en uitwedstrijden. Alles wat je hebt geleerd tijdens de trainingen kun je in de praktijk toepassen. Bij Gouweslag geloven we dat het spelen van competitie helpt in de sportieve ontwikkeling van de junioren.

De junioren spelen jeugdcompetitie. Vanaf het seizoen 2020-2021 wordt de nieuwe jeugdcompetitie gespeeld. Deze competitie bestaat uit 16 wedstrijden; 8 thuiswedstrijden (op zondagochtend in sporthal de Zebra) en 8 uitwedstrijden (bij verenigingen in de buurt). De competitie bestaat uit twee poules. Halverwege de competitie wordt een nieuwe poule-indeling gemaakt, zodat je de tweede helft nog meer op je eigen niveau speelt. Voor de start van de competitie is er een bijeenkomst waar jullie samen met jullie ouders uitleg krijgen. Ouders/verzorgers zorgen in het algemeen voor één of twee keer voor vervoer van de teams.

Deze jeugdcompetitie begint in oktober en duurt tot eind april. Een team bestaat uit 2 of 3 jongens en 2 of 3 meiden. Per wedstrijd speelt je team een jongensdubbel, meisjesdubbel, jongensenkel (2x), meisjesenkel (2x) en gemengddubbel (2x).

INSCHRIJVEN

Senioren

De senioren van Gouweslag bestaan uit twee groepen: de recreanten en de competitiespelers.

Recreanten

De recreanten van Gouweslag zijn leden die op de speelavonden lekker komen badmintonnen.

Dit kan op maandagavond van 20:00 – 22:00, op woensdagavond van 20:00 – 22:30 en op vrijdagavond van 20:00 – 23:00 uur. Er worden volgens een afhangsysteem partijen van 20 minuten gespeeld, zowel enkel- als dubbelspelen. Mensen kunnen met dit systeem met elkaar bepalen wie op welke baan komen te staan.

Naast de mogelijkheid om vrij te spelen kunnen nieuwe spelers meedoen aan de doorstroomtraining op de woensdagavond. Door deze doorstroomtraining krijgen nieuwe spelers in één seizoen het badmintonnen onder de knie. Op woensdag speelt deze groep van 21:00 tot 22:00 uur. Op andere momenten kunnen de mensen vrij gaan spelen om “vlieguren te maken”.

Verder is er nog een conditie- en slagvaardigheidstraining op de dinsdagavond van 20:00 tot 21:30 uur, gegeven door ervaren senioren. De focus ligt op het verbeteren van de slagvastheid en de conditie van de spelers door het volgen van trainingsprogramma’s die door professionele badmintonners gemaakt worden. Iedereen mag aan deze training meedoen, ongeacht het niveau. Het gaat om je inzet.

Voor recreanten biedt Gouweslag ook de mogelijkheid om mee te spelen aan de Recreatieve Competitie Zuid-Holland. Dit is een competitie voor spelers die het liefst doordeweeks wedstrijden spelen en/of het competitiespelen willen uitproberen.

Meer informatie over het lidmaatschap vind je hier.

De teamindeling in de voorjaarscompetitie van 2020 is als volgt:

Team 1
Heleen Keus
Arina Molenaar
Droewa Ramkhelawan
Klaas Zijderveld

Team 2
Bonar Pardede
Joost Slager
Rob van den Broeke
Theo Urlings
Jeroen Vrijkotte
Ilona Bredius
Jantine Versluis
Jolein Klein Nijenhuis

Competitiespelers

De competitiespelers van Gouweslag spelen vaak op de maandag-, woensdag-, en vrijdagavonden vrij. Op de vrijdagavond volgen ze ook competitietraining. En voor de fanatiekelingen is er op de dinsdag nog een conditie- en slagvaardigheidstraining beschikbaar. Competitie kan zowel gespeeld worden met nylon als met veren shuttles.

Bij Gouweslag spelen we jaarlijks de najaarscompetitie van de Nederlandse Badmintonbond. In 2020-2021 hebben we de volgende teams:

Gouweslag 1 – 5e divisie

Mel Steudel,
Inge de Visser,
Lucas de Wit,
Max de Groen,
Laurens Boot

Gouweslag 2 - 6e divisie

Eva Arwert,
Bianca Melkert,
Tjally de Joode,
Patrick Looij,
Mike Thiers,
Falco Brokke

Gouweslag 3 - 7e divisie

Daan Frionnet,
Robin Vergouwen,
Rick van Manen,
Marion Melkert,
Tjally de Joode,
Nhat Tui Hong Bui

Gouweslag 4 - 9e divisie

Bart Nieuwhof,
Dolf Soeteman,
Annemarie van Overhagen,
Jolein Klein-Nijenhuis,
Jantine Versluis,
Ilona Bredius

Gouweslag 5 - 9e divisie

Joost Baks,
Rob van den Broeke,
Xuelian Chu
Olly Annaars,
Chistine Kooistra,
Kimi Zhang

Gouweslag M1 - Mannen veer 2

Ruben den Uijl,
Jeroen Vrijkorte,
Wouter Kamermans,
Barry Smits,
Robert de Koning

Gouweslag M2 - Mannen Nylon

Roeland Bekker,
Aat van Wijngaarden,
Leroy Merkus,
Finn de Jong,
Gerbrand Visscher,
Markt Hoftijzer

Lidmaatschap

Lidmaatschap

Lijkt het jou ook leuk om te komen badmintonnen bij onze vereniging? Kijk dan bij onderstaande informatie over hoe je lid kunt worden. Als lid kun je deelnemen aan speelavonden, trainingen en leuke activiteiten tijdens seizoen. Het speelseizoen loopt van september tot en met mei.

Mini
Vanaf 4 tot en met 7 jaar kun je als mini bij Gouweslag komen badmintonnen. Aan de hand van leuke sport en spel oefeningen kun je kennis te maken met badminton. Voor onze mini’s zijn er verschillende opties om te komen badmintonnen.

 • Een losse les. Je kunt wekelijks zelf bij de trainer een entree kopen voor € 5,00 per keer.
 • Een andere mogelijkheid is de aanschaf van een strippenkaart voor vijf keer spelen. De strippenkaart kun je bij de begeleiders kopen. De kosten voor de strippenkaart zijn € 20,00 en de strippenkaart blijft geldig totdat deze vol is.
 • Je kunt als mini lid worden van onze vereniging. Voor januari tot en met december bedraagt de contributie voor het seizoen 2020/2021 € 132,50.

Wil je meer informatie over badMiniton? Neem dan contact op met Annemarie van Overhagen via minis@gouweslag.nl.

Junior lidmaatschap
Ben jij tussen de 8 en 18 jaar en wil jij graag een keer komen badmintonnen om vrijblijvend een keer kennis te maken met badminton?

Stuur dan een e-mail aan onze voorzitter van de jeugdcommissie Bianca Melkert (jeugdcommissie@gouweslag.nl). Je mag dan twee keer meedoen aan een proeftraining.

Ben je na de proeftraining nog steeds enthousiast en wil je graag lid worden? Hieronder vind je meer informatie over de contributie voor het seizoen 2020/2021.

 • Lidmaatschap junioren € 187,50
 • Slapend lidmaatschap junioren € 30,00
 • Competitiebijdrage junioren € 20,00
 • Administratiekosten junioren € 10,00
 • De contributie wordt per kalender jaar (januari t/m december) geïnd.
  • Voor de training of shuttles hoef je als junior niet extra te betalen, omdat dit binnen het lidmaatschap valt.

Student lidmaatschap

Studentleden zijn seniorenleden van Gouweslag die onder een speciaal studententarief bij Gouweslag kunnen badmintonnen.

Dit betekent dat je het tarief blijft betalen van een juniorlid. Je kunt je vanaf 18 jaar aanmelden als studentlid als je ingeschreven bent aan het mbo, hbo of aan de universiteit. Wij vragen je om een bewijs van inschrijving van jouw opleiding jaarlijks te overhandigen. Als je 25 jaar bent geworden, dan wordt jouw lidmaatschap automatisch omgezet naar een senior lidmaatschap.

Als studentlid kun je deelnemen aan alle activiteiten binnen de vereniging, zoals competitie en toernooien. Je kunt deelnemen aan de trainingen, mits er voldoende ruimte beschikbaar is.

Senior lidmaatschap

Lijkt het jou leuk om te komen badmintonnen en ben je ouder dan 18 jaar? Neem dan even contact op met Patrick Looij (ledenadministratie) via ledenadministratie@gouweslag.nl voordat je een keer langs komt. Hij zal zorgen voor een warm onthaal en zal je vervolgens wegwijs maken op onze vereniging. Bij Patrick kun je bovendien terecht voor vragen over het lidmaatschap. Als je jouw lidmaatschap wilt opzeggen, kun je kijken naar bovenstaande informatie.

Hieronder volgt de informatie ten aanzien van de contributie voor het seizoen 2020/2021.

 • Lidmaatschap € 230,00
 • Slapend lidmaatschap senioren € 45,00
 • Competitiebijdrage recreanten € 30,00 (nylon shuttles worden gratis geleverd)
 • Donateur vanaf €25,00
 • Administratiekosten senioren € 15,00
 • De trainingsbijdrage senioren per lid:
  • dinsdagtraining: € 60,00
  • woensdag doorstroomtraining:  € 45,00
  • vrijdagtraining: € 45,00

Voor de najaarscompetitie gelden de volgende prijzen:

 • Competitiebijdrage senioren € 40,00

Mogelijke kortingen op het lidmaatschap:

 • Vrijwilligerskorting € 25,00
 • Clinic korting (per clinic) € 10,00
 • De eventuele training- en competitiebijdrage hebben betrekking op het lopende seizoen.
 • De contributie wordt per kalenderjaar (januari t/m december) geïnd.

Strippenkaart
Als je het leuk vindt om een aantal keer per jaar mee te spelen met een vriend/vriendin of kennis,of als je door omstandigheden niet heel vaak kunt spelen bij Gouweslag, dan is de strippenkaart misschien iets voor jou. Met een strippenkaart kan je 6 keer spelen zonder je in te schrijven als lid. Je meldt je aan voor een strippenkaart bij Patrick van de ledenadministratie (ledenadministratie@gouweslag.nl)

 • 6x spelen: € 45,00 (contant af te rekenen bij ontvangst van de strippenkaart)
 • Met de strippenkaart heb je alleen het recht om vrij te komen spelen; je wordt dus geen lid van de vereniging en mag ook niet deelnemen aan de trainingen.
 • Je tekent de strippenkaart af voor je gaat spelen en hangt deze op het afhangbord als zijnde spelerskaart. De ledenadministratie of de bestuursleden controleren of de strippenkaart is afgetekend.
 • De strippenkaart is bovendien onbeperkt geldig.

Ik ben zo enthousiast en wil me graag inschrijven!

INSCHRIJVEN